Tips & adviezen

THE DO’S

• Handschoenen dragen wanneer u agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt

• Heeft u haakjes of hoekjes in de nagels, probeer dan deze weg te vijlen

• Bij lucht/lifting tussen de kunstnagel en natuurlijke nagel, styliste contacten en repareren

• 4 keer per dag oliën onder uw nagels (binnenkant van de lengte) en nagelriemen

• Borstel iedere avond met zeep uw nagels schoon

• Werk met uw vingertoppen en niet met uw kunstnagels of nagels

THE DON’TS

• Niet pulken aan de randjes van de nagels

• Niet uw losse kunstnagels vastplakken met nagellijm of andere middelen

• Als u losse velletjes heeft, knip deze er af en niet er aan trekken

• Niet een blik openen met uw nagels

• Niet een doos openen met de lengte van uw nagels

• Niet tikken met uw kunstnagels op de tafel

Nagel(riemen) verzorgen
De goede verzorging van de nagels en de nagelriemen zijn een essentieel onderdeel van alle nagelbehandelingen. Zon, koude wind, agressieve schoonmaakmiddelen of te heet uw handen wassen, al deze dingen zorgen voor uitdroging. Hierdoor raakt onze nagel en huid haar natuurlijke olien kwijt, waardoor de nagels en nagelriemen zijn flexibiliteit verliezen. De nagelriemen zijn dan splijtbaar en komen randjes los. De nagels willen aan beide kanten naar binnen krullen en loskomen van de kunstnagel.

Vaak wordt er aan de losse randjes getrokken, waardoor ze kunnen ontsteken. Door dit te doen wordt ook snel het levendweefsel mee getrokken. Daardoor kan het soms ook gaan bloeden.

De nagels en nagelriemen moeten in conditie gehouden worden. En niet voor maar even. Door droogte blijft de nagelriem vast zitten op de nagelplaat en groeit het mee met de nagel. Dit is 1 van de belangrijkste reden om de nagelriemen iedere dag paar keer in te smeren met nageliemolie. Het houdt het soepel en flexibel. Dit geldt voor de gehele nagelplaat.

Lengte advies
De lengte van de nagels is bepalend door de natuurlijke nagel en het beroep wat u iedere dag uitoefent. Als het nagelbed erg kort is, wordt er geen lange lengte geadviseerd. De meest gebruikelijke lengte is 50% verlenging. De kunstnagel is hier dan ook in de juiste balans.

Gel is een flexibel en stevig product wat niet snel breekt of scheurt. Maar toch kan dit wel eens voorkomen bij hele lange nagels. Maxi lange nagels zijn nagels die langer dan 100% zijn. Natuurlijk hoeft dit niet altijd te gebeuren. De kans is hierbij wel groter dan bij kortere nagels.

Ook uw thuis bezigheden en beroep hebben invloed op uw kunstnagels of gelakte nagels. In de zorg mag er geen kunstnagels gedragen worden of soms alleen korte nagels zonder lengte en wel product. Als u de nagels vaker stoot tijdens uw dagelijkse bezigheden, zijn uw nagels te lang. En is de advies om deze korter te maken.

Verkleuring
Alle afweekbare producten zijn poreus. Deze producten hebben als het ware tunnels. Dit om het afweken mogelijk te kunnen maken. Zonder deze tunneltjes wordt het anders een vast product. Zoals Gelnagels.
De tunnels kunt u natuurlijk niet zien met blote ogen, maar ze zijn er dus wel.

Zo kan alles wat vloeibaar is, zoals water, vloeibare make up, kip marinade, shampoo en zelfs uw tanning spray het product binnen dringen en o.a. kleuring veroorzaken.
Een verzorgende olie gebruiken kan dit deels tegenhouden doordat het de tunnels opvult met olie. Maar hoe dan ook: indien u kunstnagels draagt zult u er rekening mee moeten houden dat uw nagels ten allen tijden poreus zijn en blijven.

Oliën is dus super essentieel en wel minstens 3x per dag. Voor degene die veel met handen in het water zitten en veel vloeibare chemische producten gebruiken. Is oliën super essentieel.

Handschoenen dragen bij schoonmaken e.d. (eerst de nagels oliën en l dan handschoenen aan doen, dit voorkomt weer dat het zweet dat u produceert eerst in de ‘tunnels’ in gaat zitten)
• Hierdoor blijft uw product op uw nagels flexibel
• Hierdoor voorkomt u bij lifting dat er langdurig water tussen uw product en uw natuurlijke nagel gaat zitten. Wat gaat broeden en waardoor er schimmels en infecties komen.
• Hierdoor voorkomt u uitdroging van uw natuurlijke nagel en/of uw product op uw nagels. Daardoor kunnen de nagels kromtrekken of splijten of afbreken…

Draagt u niets op uw nagels dan geldt ook hetzelfde natuurlijk: Dagelijks blijven oliën. De
natuurlijke nagels doen het veel beter met olie. Ze blijven flexibel waardoor ze minder snel zullen afbrokkelen.

Héél veel ‘problemen’ kunnen echt worden opgelost met alleen maar héél veel olie.

Prime Nails verkoopt de 5 Oil Complex, dit product is 96% organisch. Nagelriem olie heeft de juiste structuur om de ‘tunnels’ binnen te dringen en tevens uw omringende huid te verzorgen. Dit product blijft niet liggen op uw nagel of huid maar wordt meteen opgenomen. In de salon wordt ook het bekende merk Dadi Oil en Lotion aangeboden. Deze kunt u pre orderen.